Adobe on julkaissut hätäpäivityksen Flash Playerista löytyneisiin kriittisiin haavoittuvuuksiin.

Adoben jo kuolleeksi julistetusta Flash Player -ohjelmistosta on jälleen löytynyt lukuisia vaarallisia haavoittuvuksia, joihin on nyt julkaistu korjaussarja. Mikäli käytössä on edelleen Flash Player -liitännäisen käyttöä edellyttäviä verkkosivustoja, kannattaa soitin päivittää välittömästi.

Uusin versio on ladattavissa ilmaiseksi Adoben kotisivuilta.

Useimmat suuret verkkopalvelut ovat jo siirtyneet käyttämään Flashin korvaavia teknologioita. Esimerkiksi Googlen omistama videopalvelu Youtube siirtyi jo kauan sitten hyödyntämään oletustoistimessaan html5:ttä. Myös Facebookin tietoturvapomo kyseli Adobelta aikataulua Flashin lopulliselle kuolemalle, The Verge kirjoittaa.

Joidenkin lähteiden mukaan on Flash Playerista tänä vuonna löydetty jo 316 haavoittuvuutta, mikä tarkoittaa kuutta haavoittuvuutta jokaista viikkoa kohden. Tasaisella laskutahdilla tämän vuoden puolella pitäisi löytyä vielä yksi tai kaksi haavoittuvuutta lisää.