Google suunnittelee uusia toimia, joilla laitevalmistajia ja operaattoreita saataisin houkuteltua tarjoamaan parempaa asiakaspalvelua pitämällä käyttäjien Android-älypuhelimet ajan tasalla.

Googlen Android 6.0 Marshmallow julkaistiin jo kauan sitten, mutta yhä vain sen toimittaminen älypuhelimiin takeltelee. Googlen mukaan suurin syy tähän on valmistajien ja operaattoreiden haluttomuus tarjoilla järjestelmäpäivityksiä niiden omille asiakkaille.

Kyseessä on eturistiriita. Google haluaa käyttäjien siirtyvän aina uusimpaan käyttöjärjestelmäversioon, sillä se tekee huikeat voitot oman Play-sovelluskaupan kautta. Päivitysten tarjoamisesta ja testaamisesta taas koituu kuluja laitevalmistajille ja operaattoreille, jotka ovat tästä syystä haluttomia toimimaan.

Tällä hetkellä parhaiten asiakkaiden käyttöjärjestelmäpäivityksistä huolehtivat Microsoft ja Apple. Molemmat jakelevat päivityksensä itse ilman välikäsiä.

Nyt Google suunnittelee uusia tapoja, joilla laitevalmistajat ja operaattorit saadaan pakotettua yhteistyöhön. Eräs vaihtoehto on julkinen nolaaminen. Tällä hetkellä Googlella on Bloombergin tietojen mukaan käytössään talon sisäinen lista, jossa laitevalmistajat ja operaattorit on laitettu paremmuusjärjestykseen sen perusteella, kuinka aktiivisia ne ovat toimittamaan Googlen julkaisemia päivityksiä asiakkailleen.

Mahdollista on, että kyseinen lista – jos sellainen siis on oikeasti olemassa – julkaistaan, jolloin asiakkaat voisivat paremmin seurata, keitä laitevalmistajista ja operaattoreista kiinnostaa pitää asiakkaiden laitteet ajan tasalla, Neowin kirjoittaa.