Google on julkaissut listan viimeisimpien Nexus-laitteiden tukiajan päättymisestä. Yhtiö jättää kuitenkin sijaa arvailulle.

Nexus-laitteiden etu on siinä, että niihin on luvassa Android-päivityksiä suoraan Googlelta ja yleensä vieläpä pidempään kuin muilta laitevalmistajilta. Google tarjoaa Nexus-laitteille Android-versiopäivityksiä sekä tietoturvapäivityksiä.

Nyt saatavilla on myös viimeisin tieto Nexus-laitteiden tukiajan päättymisestä. Tai ainakin todennäköisestä päättymispäivästä, Google nimittäin käyttää sanaa ”guaranteed” (taattu), mikä jättää sijaa arvailulle, Betanews huomauttaa. Tukea saattaa siis olla luvassa määräajan jälkeenkin – tai sitten ei.

Seuraavaksi tuettujen mallien listalta ovat tipahtamassa Nexus 6 sekä Nexus 9. Tämä tapahtuu ensi lokakuussa. Google on luvannut tukea Nexus-laitteita korkeintaan kolme vuotta tai 18 kuukautta sen jälkeen, kun niiden myynti on päättynyt Googlen kaupassa.

Tukiajan päättymisen jälkeen seuraaville laitteille ei – välttämättä – ole luvassa uusia Android-versioita, kuten Android N:ää tai Android O:ta.

  • Nexus 5X
  • Nexus 6P
  • Nexus 6
  • Nexus 5
  • Nexus 4
  • Nexus 9
  • Nexus 7
  • Nexus 10