Googlella ollaan lopen kyllästyneitä laitevalmistajien ja operaattoreiden hitauteen jaella Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä. Homma soljuu eteenpäin sulavammin, jos Google tekee sen itse. Kuten se ilmeisesti aikookin toimia.

Huhujen mukaan Google aikoo julkaista myöhemmin tänä vuonna oman älypuhelinmallin, joka olisi suora kilpailija kuluttajien arvostamalle Nexus-mallisarjalle. Nexus on kuluttajien mieleen, sillä Nexus-laitteet saavat Android-päivityksiä paljon tiheämmin kuin muiden laitevalmistajien Android-mallit.

Eräs Applen iPhonen onnistumisen peruskivistä on se, että Apple vastaa itse laitteen ohjelmistosta sekä laitteen valmistuksesta. Google haluaa pyrkiä samaan. Jos Mountain View’n jättiläinen huolehtii itse niin laitteen valmistuksesta kuin ohjelmistopäivityksistä, saattaa sillä olla käsissään Applen menestysresepti.

Nexus-mallisarja ei kuitenkaan ole poistumassa näyttämöltä, vaikka pari Nexus-laitetta tuleekin piakkoin jälleen tiensä päähän. Kaksi uutta Nexus-mallia on tekemässä tuloaan markkinoille. Niiden valmistuksesta vastaa HTC. Laitteet ovat koodinimiltään Sailfish sekä Merlin, Softpedia kirjoittaa.