Poistitko 3D Builderin tai Candy Crush Sagan? Windows 10 Anniversary Update asensi ne juuri uudelleen.

Microsoft on – vahingossa tai tahallisesti – määritellyt Windows 10 Anniversary Updaten asentamaan uudelleen käyttäjän mahdollisesti jo kertaalleen poistamat Windows 10:n oletussovellukset, joita käyttäjä ei halua tai usko tarvitsevansa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Microsoftin päivitys muuttaa järjestelmän toimintaa. Esimerkiksi viime marraskuussa julkaistun November Updaten yhteydessä Windows 10 poisti lupaa pyytämättä tiettyjä käyttäjän tietokoneelleen asentamia sovelluksia ”epäyhteensopivina”.

Tällä kertaa Anniversary Update toimii päinvastoin asentaen takaisin Windows 10:n turhakkeita, kuten Candy Crush Sagan, 3D Builderin, Officen latausohjelmiston sekä Solitaire Collectionin. Asiasta kirjoittaa muun muassa Betanews.

Anniversary Update on myös palauttanut joitain asetuksia takaisin oletusarvoihinsa. Tällaisia ovat muun muassa oletusselaimen valinta.

Vaikka Windows 10:n oletussovellukset eivät vie paljon levytilaa, on niiden epätoivottu paluu silti ärsyttävää. Kertaalleen poistetun sovelluksen tulisi pysyä poissa, kunnes käyttäjä toisin päättää, Betanews muistuttaa. Sama koskee myös käyttöjärjestelmän asetuksia ja oletusohjelmia.