Brittiläinen laitevalmistaja Entroware on päivittänyt mallistoaan kattamaan myös uuden Ubuntu 16.10:n. Asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus valita uuteen tietokoneeseen joko Ubuntu 16.04 LTS tai uunituore 16.10.

Pöytätietokoneita ja kannettavia myyvä Entroware on päivittänyt Triton-, Orion-, Apollo-, Kratos-, Proteus- sekä Athena-mallinsa uudella Ubuntu 16.10 Yakkety Yakilla. Perinteisemmän Ubuntu-kokemuksen ystäville on tarjolla Ubuntu 16.10 MATE -versiolla varustettu tietokone.

Pitkäaikaista tukea etsivän kannattaa valita edelleen tarjolla oleva Ubuntu 16.04 LTS tai Ubuntu 16.04 MATE.

Ubuntu 16.10:n suurin uudistus edelliseen versioon verrattuna on Linux-ytimen versio 4.8 sekä kokeiluversio uudesta Unity8-käyttöliittymästä. MATE-versio on puolestaan varustettu uudella MATE 1.16 -työpöytäympäristöllä, joka muistuttaa ulkoisesti melkoisen paljon Gnome 2.x -sarjaa. Vanhemmasta Ubuntu-versiosta päivittävän kannattaa tutustua Mikrobitin Ubuntu-päivitysoppaaseen.

Entrowaren työpöytämalleista Nyx on tarkoitettu erityisesti opiskelijoille, sovelluskehittäjille sekä keskiraskaan sarjan Linux-pelaajille. Poseidon on puolestaan teknisten ominaisuuksien perusteella tarkoitettu tosipelaajille.

Entrowarelta on näillä näkymin ilmestymässä myöhemmin myös Nebula-niminen Steam Machine -pelikonsoli.