Steam on pelikauppojen pioneeri, joka keskittyy vain ladattavien pelien myymiseen. Sitäkin sitoo ilmeisesti tietyt kaupankäynnin lainalaisuudet, kuten varastojen loppuminen alennusmyynnin aikana.

28.10. alkaneessa alennusmyynnissä kaupattiin muun muassa suosittua Splinter Cell: Blacklist -peliä 75 prosentin alennuksella, eli menestyspeli lähti vain viidellä eurolla.

Menekki ylitti kaikki odotukset, sillä Engadgetin mukaan Steam myi melkein välittömästi vain virheilmoitusta.

Ostoprosessi kulki läpi normaalisti mutta sen sijaan, että superagentti Sam Fisherin uusin seikkailu olisi ilmestynyt käyttäjän pelikirjastoon, ostajalle ilmoitettiin yhteysvirheestä palvelimeen. Tämä johtui siitä, että automatisoitu peliavaimen kytkeminen ostajan tiliin ei onnistunut, sillä hurjan kysynnän vuoksi kyseiset avaimet loppuivat.

Sekä Steam että julkaisija Ubisoft lupasivat tilanteen korjaantuvan viimeistään sunnuntaina, eli ostajat saisivat viimein pelinsä, mutta Redditissä valitettiin vielä sunnuntai-iltana Blacklistin toimimattomuudesta.