Microsoftin seuraava Windows 10 -päivitys on nimeltään Creators Update (luovuuspäivitys) ja se on luvassa ensi vuoden alkupuolella.

Eilen pitämässään lehdistötilaisuudessa Microsoftin Windows-pomo Terry Myerson hehkutti uuden päivityksen ominaisuuksia. Creators Update -päivityksen pääpaino on luovuudessa, kuten jo nimikin antaa ymmärtää. Päivitys keskittyy myös virtuaalitodellisuuteen sekä pelaamiseen.

Pelaamisesta on tullut eräs Windows 10:n keskeisimmistä ominaisuuksista. Creators Updaten myötä pelaajat voivat suoratoistaa pelaamistaan suoraan Windows 10:een rakennetun Beam-teknologian avulla. Pelisession seuraajat voivat myös ohjeistaa pelaajaa ja antaa tälle ehdotuksia. Uuden päivityksen myötä pelilähetyksen aloittaminen on helppoa. Lähetyksen voi käynnistää win + g -näppäinyhdistelmällä.

Esimerkkidemossa Forza-autopelin pelaamistaan verkkoon lähettänyt mies sai katsojilta ehdotuksen, jonka mukaan hänen tulisi siirtyä pois päätieltä offroad-maastoon. Tällä tavoin sessioon osallistumisesta tulee entistä interaktiivisempaa.

Creators Update -päivitys ilahduttaa myös 3d:n ystäviä. HoloLens-pomo Megan Saunders esitteli Windows 10 Mobile -sovelluksen, jonka avulla tosielämän esineitä voidaan mallintaa 3d-objekteiksi, joita voidaan käsitellä täysin uudistetulla Paint 3D -sovelluksella. Todellisuudesta mallinnettuja esineitä voidaan myös tulostaa esine- eli 3d-tulostimella.

Microsoft lupaa myös uudenlaisen HoloLens-virtuaalisilmikolle tarkoitetun HoloTour-ominaisuuden, jonka avulla käyttäjä voi lähteä virtuaalimatkalle maailmankohteisiin. Esimerkkidemossa käytiin Roomassa.

Myös viestintä läheisten kanssa on uudessa päivityksessä tärkeässä roolissa. Tärkeimpiä kontakteja voidaan kiinnittää suoraan Windows 10:n tehtäväpalkkiin, josta käsin viestintä lukuisilla sovelluksilla, kuten Skypella tai Windows 10:n sähköpostisovelluksella on helpompaa.

Myerson lupasi Creators Updaten alkuvuodesta 2017. Windows Insider -testiohjelmaan osallistuvat beetatestaajat saavat siitä kuitenkin esimakua jo tällä viikolla. Windows Insider -ohjelmaan voit liittyä ilmaiseksi täällä.

Päivitys: Otsikko ja tekstiä korjattu. Windows Insider -testiversio luvassa jo tällä viikolla, ei ensi viikolla, kuten aiemmin kirjoitimme.