Ubuntu 16.04 LTS:n käyttäjät päivitetään vastaisuudessa uuteen Linux-ytimen versioon automaattisesti aina välipäivityksen yhteydessä.

Muutoksesta kertoo Canonicalin Leann Ogasawara. Vastaisuudessa Ubuntun pitkäaikaisesti tuetun version käyttäjät siirretään automaattisesti uusimmasta Ubuntu-julkaisusta tutun Linux-ytimen version käyttäjiksi aina, kun pitkäaikaisesti tuetusta versiosta julkaistaan uusi väli- eli pistepäivitys.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tammikuun 19. päivänä julkaistavan Ubuntu 16.04.2 LTS:n mukana Ubuntu 16.04.1 LTS:n käyttäjät siirretään Linux 4.8:n käyttäjiksi. Ubuntu 16.04.1 LTS käyttää tällä hetkellä Linux-ytimen versiota 4.4. Linux 4.8 on puolestaan käytössä viime lokakuussa julkaistussa Ubuntu 16.10:ssä.

Ubuntu 16.04.3 LTS:n julkaisun yhteydessä käyttöjärjestelmän käyttäjät siirretään ensi huhtikuussa julkaistavan Ubuntu 17.04:n Linux-ytimen version käyttäjiksi. Ubuntu 17.04:n kerneliversiota ei kuitenkaan ole toistaiseksi lyöty lukkoon.

Uusi päivitysmalli jatkuu automaattisesti Ubuntu 16.04 LTS:n tukiajan päättymiseen asti, mikä tapahtuu huhtikuussa 2021.