Ubuntun seuraava väliversio julkaistaan ensi huhtikuun 13. päivänä.

Ubuntu 17.04 on väliversio, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttöjärjestelmälle on tukea luvassa vain yhdeksän kuukauden ajan. Esimerkiksi tuoreimman Ubuntu-version, Ubuntu 16.10:n, tukiaika päättyy ensi heinäkuussa.

Ubuntun viimeisin pitkäaikaisesti tuettu 16.04 LTS -versio saa nauttia tietoturva- ja ominaisuuspäivityksistä aina huhtikuuhun vuoteen 2021 saakka.

Ubuntu 17.04 Zesty Zapus tuo Unity8:n ja Mir-ikkunointipalvelimen jälleen yhden pykälän lähemmäksi varsinaista julkaisua. Oletusarvoisesti käyttöjärjestelmä hyödyntää kuitenkin edelleen Unity7:ää ja Compizia.

Beetaversio on luvassa 23. maaliskuuta, jonka jälkeen siirrytään suoraan julkaisuehdokkaaseen. Virallisista Ubuntu-johdannaisista, kuten Xubuntusta, on luvassa useampi alpha- ja beetaversio ennen lopullista julkaisua.

Tavallinen Ubuntu hyppää kuitenkin mukaan vasta viimeisen beetan myötä, joskin käyttöjärjestelmästä on tätä ennen tarjolla daily-levykuvia, jotka sisältävät viimeisimmät päivitykset.

Ubuntun voi ladata ilmaiseksi täältä.