Googlen Nexus 6P -älypuhelimet ovat ongelmissa Android 7.1 Nougat -päivityksen kanssa.

Useat käyttäjät valittavat Android 7.1 Nougatin Nexus 6P -älypuhelimilleen aiheuttamasta ongelmasta, joka asettaa laitteen uudelleenkäynnistyskierteeseen.

Ongelmaan ei toistaiseksi ole toimivaa kiertokeinoa tai korjausta, joskin Googlen mukaan yhtiö on jo korjannut kyseisen ongelman kolme kuukautta sitten. Google väittää vian johtuvan laitteistosta, eikä ohjelmistosta, minkä lisäksi se koskee yhtiön mukaan vain pientä määrää Nexus-älypuhelimia.

Nougat-päivityksen jälkeen ongelma vaikuttaa kuitenkin paisuneen, ja yhä useampi käyttäjä on jo ehtinyt siihen törmätä. Vika ilmenee Nexus 6P -puhelimessa siten, että Googlen logo ilmestyy näytölle, mutta laite ei jatka käynnistysprosessia siitä eteenpäin.

Ongelmaan ei auta edes välimuistin tyhjentäminen tai tehdasasetusten palauttaminen, Softpedia kirjoittaa.

Ensimmäistä kertaa ongelma havaittiin Googlen julkaistua Android 7.0 Developer Preview 2:n, jolloin viasta kärsivien Nexus 6P -laitteiden määrän arveltiin olevan noin 20 prosenttia. Nougat 7.1 -päivityksen jälkeen luku on kuitenkin tuplaantunut 40 prosenttiin.

Yli puolet ongelmasta kärsivistä Nexus 6P -laitteista ei suostu käynnistymään edes palautustilaan. Google ei ole vahvistanut ongelman olemassaoloa, tai kommentoinut sitä muutenkaan. Aiheesta on kuitenkin viestiketju Googlen tukifoorumilla, joten todennäköisesti hakujätti on tietoinen ongelman olemassaolosta.