Australialainen oikeusistuin on pöyristynyt Valven Steam-alustan politiikasta. Ostettuja pelejä ei voinut palauttaa vuosien 2011 ja 2014 välillä, mikä rikkoo räikeästi maan kuluttajansuojalakia.

Oikeuden mukaan Valve on saanut yhteensä 21 124 tukipyyntöä australialaisista ip-osoitteista, joissa mainitaan sana ”refund” (rahojen palauttaminen). Oikeus kuitenkin katsoo, että Valve on sivuuttanut tukipyynnöt tai jättänyt ne toteuttamatta.

Tuomari James Edelmanin mukaan hän suostui australialaisen valvontaviranomaisen vaatimiin maksimisakkoihin siitä syystä, ettei Valve ole noudattanut Australian kuluttajansuojalakia.

Yhteensä Valve joutuu pulittamaan kolmen miljoonan australian dollarin eli noin kahden miljoonan euron sakot.

Valvea oli ohjeistettu noudattamaan Australian lakia, mutta Edelmanin mukaan se oli jättänyt velvoitteensa huomioimatta, Techspot kirjoittaa.

Valvelle määrätyt sakot täytyy maksaa 30 päivän kuluessa, minkä lisäksi australialaisesta ip-osoitteesta palveluun kirjautuville täytyy näyttää ilmoitus, jossa kerrotaan maassa voimassaolevasta kuluttajansuojalaista, Edelman linjaa.

Valven ehdotus sakkomaksujen suuruudesta eroaa melkoisesti lopullisesta tuomiosta. Valven mukaan yhtiö voisi maksaa 250 000 dollarin sakot kuluttajasuojalain laiminlyönnistä, mutta tämä ei Edelmanille kelvannut. Valve voi halutessaan valittaa päätöksestä. Se täytyy kuitenkin tehdä 20. helmikuuta mennessä.