Uusia Ubuntu-puhelimia ei ole näköpiirissä. Olemassaolevat Ubuntu-puhelimet saavat tietoturvapäivityksiä kahden vuoden ajan.

Uusia ominaisuuksia ei kuitenkaan nykyisten Ubuntu-puhelimien omistajille ole enää ilmeisesti luvassa. Ubuntua kehittävä Canonical keskittyy tällä hetkellä täysillä snap-pohjaiseen Ubuntu-kokemukseen, jonka hedelmät ovat poimittavissa vasta pitkän ajan kuluttua – jos silloinkaan.

Canonicalin mukaan uusia Ubuntu-puhelimia ei ole luvassa ennen kuin snap-projekti on valmis. Lisäksi Canonicalin Pat McGowan vahvisti, että huhut joiden mukaan Ubuntu-puhelimien seuraava OTA-päivitys (Over-the-Air) ei olisi tulossa, pitää suurimmalti osin paikkansa, OMGUbuntu kirjoittaa.

Jäljellä olevat Ubuntu-sovelluskehittäjät voivat toistaiseksi jatkaa päivitysten ja sovellusten lataamista sovelluskauppaan, mutta jossain vaiheessa kauppaan hyväksytään McGowanin mukaan enää pelkästään snap-sovelluksia.

Jos omistat jonkin ensimmäisistä Ubuntu-puhelimista, et tule enää saamaan sille tietoturvapäivityksiä kahden vuoden jälkeen. Ensimmäiset Ubuntu-puhelimet eivät myöskään välttämättä ole osa Canonicalin kaavailemaa snap-tulevaisuutta, OMGUbuntu varoittaa.