Avoimen lähdekoodin Horizon Launcher on ilmainen ja helppokäyttöinen pelienhallintasovellus Windowsille, Macille ja Linuxille. Sen kautta voi käynnistää kaikki omistamansa pelit, olivat ne sitten kivikautisilta optisilta levyiltä asennettuja tai digitaalisen pelikaupan ja -palvelun, kuten Steamin, pelikirjastossa.

Horizon Launcher tunnistaa Steamin lisäksi muun muassa Originin ja Uplayn kautta asennetut pelit ja lisää ne selkeään käyttöliittymäänsä. Listassa näytetään pelipotretin lisäksi myös kyseisen pelin pelaamiseen käytetty aika, tarkempi kuvaus pelistä sekä saavutukset ja modifikaatiot.

Kun pelin käynnistää, Horizon potkaisee tarvittavan jakelualustan käyntiin, mutta pitää sen pyörimässä taustalla.

Käyttäjän eteen ei siis ponkaise hillitöntä ikkunasokkeloa, vaan Horizon hoitaa kaiken kuin se yksin olisi pelimaailman valtias.

Upeimpia ominaisuuksia sovelluksessa on mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti päivittyviä rss-syötteitä kuten uutisia. Tämä on erityisen kätevää, kun haluaa seurata esimerkiksi kiivasta keskustelua Redditissä tai tietää heti, kun päänvaivaa tuottavan pelin vinkkipalsta päivittyy.

Horizon Launcher on kuitenkin vielä keskeneräinen. Siinä on runsaasti bugeja ja vikoja: ensimmäisellä pc:llä se kieltäytyi käynnistymästä, mutta toisella koneella se toimi ongelmitta.

Kannattaa siis varautua siihen, että Horizon ei toimi heittämällä. Sovellusta onneksi päivitetään ahkerasti. Osa ominaisuuksista, kuten kauppapaikka, ovat vasta tulossa.

Horizon Launcher

Mikä: Pelinhallintasovellus

Alustat: Windows, Mac, Linux

Www launchhorizon.com

Hinta: ilmainen