Dell Precision 3520 -teholäppäri on varustettu Windows 10:llä, mutta laitteen voi ostaa myös Ubuntulla höystettynä, jolloin hintalapusta putoaa pois ylimääräinen satanen.

Jos Ubuntu 16.04 LTS täyttää työntekoon vaadittavat tarpeet, voi ammattikäyttöön suunnitellun Dell Precision 3520 -tietokoneen ostaja säästää Windows-lisenssin hinnan. Dellin tapauksessa se vaikuttaa olevan sata dollaria eli hieman alle 100 euroa.

Kaikki Dellin Precision -sarjan kannettavat tietokoneet on varustettu Intelin seitsemännen sukupolven Core- tai Xeon-suorittimilla. Muistia Precision -sarjan laitteisiin voi haalita korkeintaan taatusti riittävät 32 gigatavua, OMGUbuntu kirjoittaa. Näytönohjailusta vastaa Nvidian ammattikäyttöön suunniteltu Quadro-grafiikkapiiri.

Dell Precision 3520:n lähtöhinta on 999 dollaria, mutta hinta vaihtelee valitun kokoonpanon mukaan.

Ubuntu 16.04 LTS:n tukiaikaa on jäljellä reilut neljä vuotta. Ensi vuonna luvassa on seuraava pitkäaikaisesti tuettu Ubuntu 18.04 LTS -versio, johon vanhemman Ubuntu-version käyttäjät voivat päivittää ilmaiseksi. Vanhemmalla Ubuntu-versiolla varustettu läppäri ei siis aiheuta yllätyskustannuksia myöskään tulevaisuudessa.