Apple ei aio sallia sitä, että itsenäiset korjauspajat voisivat korjata iLaitteita. Tarvittaessa asiaa lähdetään puimaan vaikka oikeudessa.

Applen laitteet ovat erittäin hankalia korjata itse. Monet sisäisistä osista on joko liimattu tai aseteltu piirille siten, ettei niitä voi vaihtaa kuin asiantuntija. Apple perustelee käytäntöä laiteturvallisuudella, mutta kriitikoiden mukaan kyseessä on tapa haalia itselleen korjausmonopoli.

Nebraskassa, Yhdysvalloissa on kuitenkin vireillä lakiehdotus, joka pakottaisi Applen muuttamaan toimintakäytäntöjään valmistamalla laitteita, joiden osia ei olisi lähes mahdotonta vaihtaa itse, Techspot kirjoittaa. Lisäksi laitteille tulisi olla saatavilla korjausoppaita.

Applen mukaan kuluttajille aiheutuisi vaaratilanteita, mikäli laitteet korjataan muualla kuin Applen valtuuttamissa korjausliikkeissä. Esimerkiksi litium-ioniakun huoleton käsittely saattaa aiheuttaa tulipaloja.

Alan lobbareiden mukaan myös esimerkiksi haljenneen näytön korjaaminen saattaa vahingoittaa korjaajaa itseään, varsinkin jos tämä ei ole asiantuntija.

Aloitteen on pannut vireille itsenäisistä korjausliikkeistä koostuva Repair.org. He käyvät sotaansa tekniikkajättejä vastaan väsytystaistelutekniikalla: laittamalla aloitteita vireille lukuisissa osavaltioissa ja toivomalla, etteivät suuret yritykset jaksa alkaa tarvittavaan paperisotaan.