Microsoftin luojan Bill Gatesin it-ura ei tietystikään alkanut Windowsista, mutta eipä myöskään dos-käyttöjärjestelmästä. Yhden pisteen vihje: aasi.

Mashable kirjoittaa, että Gatesin käsialaa olisi maailman ensimmäinen pc-peli. Muinaisen toimintapläjäyksen idea on yksinkertainen. Pelaaja ohjaa autoa, ja tielle ilmestyy aaseja. Niitä pitää väistää, vai? No ei suinkaan, vaan ajaa yli.

Gates itse paljasti vuonna 2001, että Gates ja Neil Konzen kirjoittivat pelin yhdessä yössä pienessä tukahduttavan kuumassa komerossa. Aamuneljältä koodatun pelin tarkoituksena oli esitellä, mitä Basic-kielellä voitaisiin luoda IBM:n pc-koneilla.

Myöhemmin Andy Hertzfeld, yksi Applen varhaisista työntekijöistä, kertoi että Macintosh-tiimi oli ollut varsin tylynä peliä kohtaan. Hän kuvailee sitä ”äärettömän häpeälliseksi peliksi”. Erityisesti hän kummasteli erityisesti sitä, että Gates oli halunnut nimensä esiin pelin esittelyteksteihin.

”Olimme ällistyneitä siitä, että Microsoftin perustajajäsen haluaisi nimensä niin suunnattoman huonoon peliin”, hän totesi Business Insiderin mukaan.

Mashablen mukaan peli on nyt herätetty henkiin, mutta ei pc:llä pelattavaksi. Se on ladattavissa nyt Applen mobiililaitteille nimellä Donkey.app.

”Ensimmäistä kertaa watchOS- ja iOS-ympäristössä – elä uudelleen peli josta kaikki alkoi. Lyö aasit ja tule huippukuskiksi jollaiseksi synnyit”, kannustetaan pelin esittelytekstissä.

Lähde: Tivi