Yhdysvaltain tuore presidentti rakastaa tv:n tuijottamista Valkoisessa talossa. Erityisesti Trumpin suosiossa ovat tv-uutiset, joita presidentti kommentoi jälkikäteen Twitterissä.

Viime perjantaina suuri yleisö hieraisi silmiään, kun Trump tviittasi mielipiteensä, joka oli peräisin hänelle varsin omituisesta uutislähteestä: lakiasioihin keskittyvästä Lawfare-blogista. Pian heräsi kysymys, seuraako Yhdysvaltain presidentti kyseistä blogia? Vastauskin saatiin pian. Ei seuraa, vaan tv-uutisia.

Vain hetkeä ennen Trumpin tviittiä hänen tviitissään lainaamansa lause oli kuitenkin esiintynyt MSNBC:n Morning Joe -ohjelmassa. Kyseinen tapaus ei ole ainoa laatuaan.

Trumpin tiedetään rakastavan aamu-uutisia, mutta tapa kommentoida tv:ssä näkemäänsä Twitterissä on uusi villitys, The Verge paljastaa.

Äskettäin Trump tviittasi myös lähettävänsä liittovaltion poliisin kitkemään Chicagossa riehuvaa väkivaltarikosten sarjaa. Vain hetkeä aiemmin Chicagon rikostilastot olivat vilahtaneet Fox Newsin The O’Reilly Factor -ohjelmassa.

Fox Newsin sukupuoltaan korjannutta Chelsea Manningia koskenut osio puolestaan kirvoitti Trumpin viittaamaan tähän ”epäkiitollisena petturina”. Manning vuoti salaisia dokumentteja vuotopalvelu Wikileaksille.