Johonkin asiaan vihkiytyneet fanit ovat valmiita upottamaan suosionsa kohteeseen mittavia summia. Mutta mitä tapahtuu, kun posti hukkaa emulaattoria pelimaailmalle palveluksena tekevälle fanille suunnatun pelipaketin?

Fani kertoo Byuu.org-foorumilla traagisten tapahtumien kulun seikkaperäisesti.

Yhdysvaltalainen kirjoittaja on tehnyt ja jatkokehittänyt Nintendo SNES -emulaattoriaan jo 13 vuotta. Tarkoitus on, että hän saisi siirrettyä kaikki SNES-pelit emulaattoriin, jotta harvinaisiksi käyvät pelit eivät katoaisi historian hämäriin vaan pelikansa voisi iloita niistä jatkossakin.

Tekijä oli jo aiemmin siirtänyt emulaattoriin kaikki 725 Yhdysvalloissa ja 1450 Japanissa julkaistua peliä. Jopa kansipaperit ja ohjekirjat oli tallennettu jälkipolville.

Kirjoittaja sai Saksasta lainaksi sata peliä, jotka olisivat olleet niitä viimeisiä nimikkeitä, joita huolella vaalitusta emulaattorista enää uupui.

Kuukautta myöhemmin DHL ei vieläkään ollut toimittanut hartaasti odotettua pakettia.

Yritettyään pitkään tavoittaa DHL:ltä jotakuta, joka suostuisi asiaa tutkimaan, DHL siirsi vastuun Yhdysvaltain postille, joka DHL:n mukaan oli jossain vaiheessa ottanut paketista kopin.

Posti puolestaan ei tarjonnut muuta keinoa tutkia asiaa kuin jättää asiasta virallinen ilmoitus postin omaan järjestelmään. Lukuisat yhteydenotot Nintendo-foorumeille, redditiin, Twitteriin tai postimestareille suoraan ovat kaikki vetäneet vesiperän.

Kadonneen paketin nimellisarvo on arviolta 10 000 dollaria, mutta keräilijälle sadan pelin erä on merkittävästi arvokkaampi.

Koska kirjoittaja kokee itsensä vastuulliseksi tapahtumasta, vaikka posti lähetyksen mähelsikin, hän tekee parhaansa sekä löytääkseen paketin että kompensoidakseen peleistä tulleen rahallisen menetyksen. Tämän johdosta historiallisesti arvokas emulaattoriprojekti on pantu toistaiseksi täysin jäihin.