Pelijulkaisija 2K Games on äskettäin voittanut pitkän oikeustaistelun, jossa se taisteli luvasta kerätä ja tallentaa pelaajien biometristä dataa, tässä tapauksessa kasvoja. Oikeuden päätöksellä 2K saa näin tehdä.

Kyseessä olevat pelit ovat suosittuja koripallopelejä, NBA 2K16 ja NBA 2K15. Niissä pelaaja voi käyttää tietokoneeseen tai konsoliin liitettyä kameraa mallintaakseen omat kasvonsa, ja luodakseen itsensä näköisen uuden tulokkaan koriskentälle.

Ennen kuin kamera räpsäisee ainuttakaan kuvaa kysyy peli tähän suostumusta. Luvan antamalla pelaaja suostuu sekä kuvien ottamiseen että kasvojen käyttämiseen muiden pelaajien peleissä. Pelaajan luoma virtuaalinen minä voisi siis seikkailla myös muiden konsoliurheilijoiden kentillä.

Käyttäjiä rupesi kuitenkin arveluttamaan miten pitkään 2K tallentaisi pelaajien kasvoja ja mihin kaikkeen sillä oikeastaan olisi lupa naamakuvia käyttää. Oikeusjutun vireille pistäneiden pelaajien mielestä 2K ei nimittäin tehnyt lainkaan selväksi, että kasvokuvia säilöttäisiin ikuisesti, saati että niitä voitaisiin jakaa.

New Yorkin osavaltion tuomioistuin katsoi, ettei käyttäjien yksityisyys ole tässä tapauksessa vaakalaudalla ja päätti oikeusjutun 2K Gamesin hyväksi.

Engadget kertoo, että päätös on erittäin kiinnostava ennakkotapaus, sillä sen pohjalta kyseenalaistetaan kenellä lopulta on oikeudet yksittäisen käyttäjän digitaaliseen ilmentymään.

Lähde: Tivi