Kajaanista kotoisin oleva pelistudio Critical Force tähtää korkealle ja kovaa. Yrityksen mobiililaitteille kehittämällä esports-pelillä, Counter-Strikesta oppinsa ottaneella Critical Opsilla on eittämättä jo hyvä kiihdytys käynnissä.

Peli on alusta asti suunniteltu nimenomaan kilpapelien vaativat markkinat mielessä. Erityisen haastavaa on ollut saada viive niin pieneksi, että kilpapeleissä tärkeät sekunnin murto-osat eivät tuhlaudu yhteyksien pykimiseen.

Tehtävässä on ilmeisesti onnistuttu, sillä Critical Forcen perustaja, pelialalla pitkään toiminut Veli-Pekka Piirainen ei häpeile ladellessaan pelin saavutuksia.

”Peliämme pelaa jo yli puoli miljoonaa mobiilipelaajaa päivässä. Lisäksi peliä on nyt ladattu 13 miljoonaa kertaa ja YouTube-pelivideoita on ilmestynyt kaikkiaan yli 650 000 kappaletta. Facebookissa ylitimme juuri 100 000 tykkääjän rajan ja yli 400 000 ihmistä on antanut positiivisia arvioita pelistämme Google Play -latauskaupassa. Nämä ovat huikeita saavutuksia kun muistaa, että emme ole peliä virallisesti vielä edes julkaisseet.”

Critical Ops onkin vasta versiossa v0.6.5, ja virallinen julkaisu tulee myöhemmin tänä keväänä.