Denuvo on itävaltalainen yhtiö, joka kehittää kopioinninestojärjestelmiä peleihin. Denuvon drm- eli digital rights management -mekanismit ovat legendaarisen vaikeita murrettavia. Valitettavasti yhtiön omasta tietoturvasta ei voi sanoa samaa.

Ars Technica kertoo, että Denuvolle saapuneita yksityisviestejä sisältävä palvelin korkattiin viikonloppuna. Temppu ei ilmeisesti ollut vaativa, sillä Denuvon tietokannan sisältö oli kokonaan salaamatta, ja koko tietokanta fileadmin ja logs-tiedostoineen oli nätisti kaikkien saatavilla.

11 Mt paketti sisälsi Denuvolle lähetettyjä viestejä, kuten pelistudioiden yhteydenottopyyntöjä koskien Denuvon drm-palvelun lisensointia. Viesteistä löytyi muun muassa Halo Wars -peliä kehittävän 343 Industriesin viestintää, musiikkipelilegenda Harmonixin tapaamispyyntöjä ja kymmeniä muita peliyhtiöiden viestejä, kontaktihenkilöiden nimineen ja osoitteineen päivineen.

Tämä on jälleen uusi tahra Denuvon maineessa, sillä vaikka sen drm-järjestelmiä pidetään erittäin murtovarmoina, näin ei ilmeisesti enää ole. Esimerkiksi Resident Evil 7: Biohazardin tapauksessa suojaukset murrettiin vaivaisessa viikossa.