Lukuisista myöhästelyistä kärsinyt Ubuntu 16.04.2 LTS on nyt virallisesti julkaistu.

Kyseessä on toinen välipäivitys pitkäaikaisesti tuettuun Ubuntu 16.04 LTS -käyttöjärjestelmään. Ubuntu 16.04 LTS:n tukiaika jatkuu vuoteen 2021. Siinä välillä käyttöjärjestelmälle julkaistaan viisi välipäivitystä, jotka tuovat tarjolle uudempia laiteajuriversioita sekä Linux-ytimen päivitystä edeltävästä Ubuntu-versiosta.

Ubuntu 16.04.2 LTS:n pohjana on Linux 4.8, joka on tuttu viime lokakuussa julkaistusta Ubuntu 16.10:stä. Päivitys ei kuitenkaan tarjoa varsinaisesti uusia ominaisuuksia, vaan tarkoituksena on lähinnä Ubuntun taustakomponenttien päivitys.

Mikäli käytössäsi on Ubuntu 16.04.1 LTS, riittää ”uuden version” päivitykseen se, että viimeisimmät tarjolla olevat päivitykset ladataan ja asennetaan käyttöjärjestelmän paketinhallinnan kautta. Erillisiä latauksia ei vaadita.

Toinen vaihtoehto on päivittää järjestelmä tuoreimpaan versioon komentorivin kautta. Se onnistuu komentorimpsulla:

sudo apt update && sudo apt dist-upgrade

Ubuntu 16.04.1 LTS:n Linux 4.4 -ytimen korvaaminen versiolla 4.8 edellyttää tietokoneen uudelleenkäynnistystä, joten tämä kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi palvelinta käytettäessä. Linux-ydintä ei kuitenkaan ole pakko tai edes tarpeen päivittää tuoreimpaan versioon, mikäli vanha toimii riittävän luotettavasti.