Intian osavaltio Kerala, jota kutsutaan myös ”jumalan omaksi maaksi” aloitti vuonna 2005 toimenpiteet, joiden tarkoituksena oli korvata Microsoftin ohjelmat avoimen lähdekoodin vastineilla.

Vuonna 2003 Keralan sivistystoimi otti käyttöön pakolliset it-kurssit osavaltion koulujärjestelmässä. Kaksi vuotta myöhemmin alkoi avoimen lähdekoodin projekti, jolla koulutusjärjestelmän suljetut ohjelmistot korvattiin avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla, kuten Ubuntulla ja LibreOfficella.

Kyseessä ei ollut nopea yhden yön rykäisy, vaan pitkäjänteinen ja huolellisesti valmisteltu prosessi.

IT@School-projektin vetäjän K. Anwar Sadathin mukaan koulutuksessa käytettävien ohjelmistojen suljetut versiot olisivat vaatineet suuria satsauksia lisenssimaksuina. Kun käytössä on 20 000 tietokonetta, olisivat kustannukset kasvaneet lähes sietämättömiin mittoihin.

Kustannussäästöt eivät kuitenkaan olleet Sadathin mukaan IT@School-projektin tärkein saavutus, vaan oppilaiden, opettajien ja kansalaisten mahdollisuus luoda, jakaa ja kopioida sisältöä vapaasti, Itsfoss kirjoittaa.

Tällä hetkellä Keralan kouluissa on käytössä Ubuntu Linux. Kirjapitoon käytetään GNUKhata-sovellusta. Microsoft Office on puolestaan korvattu LibreOfficella. Kerala ei ole yksin päätöksensä kanssa. Myös sen naapuriosavaltio Tamil Nadu on päätynyt korvaamaan Windows XP -tietokoneet Linuxilla.

Avoimen lähdekoodin suosio on kasvussa koko Intiassa. Maan hallituksen Digital India -hanke sisältää myös koko Intian kattavan avoimen lähdekoodin ohjelmistoja suosivan reformin.