Microsoft aikoo estää päivitykset Windows 7- ja Windows 8.1 -järjestelmissä, jos käytössä on Intelin tai AMD:n tuoreimman sukupolven suoritin. Ryzen- ja Kaby Lake -suorittimien omistajat törmäävät tulevaisuudessa Windows Update -palvelussa virheilmoitukseen, jossa kerrotaan, että suoritin ei ole tuettu. Asia käy ilmi Microsoftin tukisivuille lisätystä artikkelista.

Uudistuksesta kirjoittavan Ars Technican mukaan sääntö ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan voimassa vielä, vaan esimerkiksi tuoreimman paikkaustiistain päivitykset latautuvat myös uutuussuorittimien käyttäjille.

Windows 7:n tapauksessa rajoituksella ei ole juuri merkitystä, koska järjestelmä on jo muutoinkin tukiaikansa loppuvaiheessa, mutta Windows 8.1:n käyttäjillä mahdolliset uudet ominaisuudet voivat jäädä saamatta.

Windows 7:n käyttö Ryzen- ja Kaby Lake -suorittimilla olisi ilman Microsoftin rajoituksiakin todennäköisesti hankalaa, Ars Technica huomauttaa. Windows 7 ei esimerkiksi tue lainkaan usb 3.0 -liitäntöjä eikä nopeita nvme-ssd-levyjä. Windows 8.1:n kohdalla vastaavia rajoituksia ei ole, mutta Microsoft haluaa selvästi ajaa käyttäjät Windowsin tuoreimpaan versioon.