Microsoft aikoo ladata ja asentaa automaattisesti tärkeimpiä Windows 10 -päivityksiä myös rajoitetun internetyhteyden käyttäjille.

Aiemmin Microsoft on tarjonnut rajoitetun internetyhteyden käyttäjille mahdollisuuden olla lataamatta pakollisia Windows 10 -päivityksiä.

Suomalaiset internetkäyttäjät ovat tottuneet rajoittamattomaan datankäyttöön, mutta ulkomailla maksullinen datasiirto on arkipäivää. Kun jokainen megatavu maksaa rahaa, voi suurten päivitysten lataaminen aiheuttaa melkoisen loppulaskun ja datakaton ylityksen.

Windows 10 -käyttäjät ovat tähän asti voineet asettaa myös oman ethernet-yhteytensä rajoitetuksi yhteydeksi, jolloin Microsoftin automaattiset päivitysasetukset eivät ole olleet kaikilta osin voimassa. Näin päivitysten automaattista asennusta on voinut vältellä, ja valita itselleen sopivan ajankohdan niiden käyttöönottoon.

Vastaisuudessa Microsoft kuitenkin varaa oikeuden ladata ja asentaa joitain päivityksiä myös rajoitetun yhteyden yli. Tarkemmin Redmondin jätti ei kuitenkaan erittele, millaiset päivitykset yliajavat käyttäjän määrittelemät Windows Update -asetukset. Microsoft lupaa kuitenkin pidättäytyä kaikkein suurimpien päivityspakettien asentamisesta.

Muutos tullee voimaan näillä näkymin Creators Updaten julkaisun yhteydessä. Se löytyy kuitenkin jo Windows 10:n esiversiosta, jonka koontinumero on 15058, Neowin kirjoittaa.