Microsoft on kiihdyttänyt Windows 10:ssä mainostamista. Käyttöjärjestelmään sisällytetyt mainokset ovat saaneet monet käyttäjät takajaloilleen.

Microsoftille tulee asiasta palautetta Feedback Hub -palautekeskuksen kautta. Maksullisessa käyttöjärjestelmässä esitetyt mainokset ovat liikaa joillekin käyttäjille. Osa uhkaa jo siirtyä Applen asiakkaiksi.

Windows 10 on viimeaikoina saanut runsaasti lisää mainostoimintoja, eikä meno ole hiljenemään päin. Toistaiseksi kaikki mainokset voidaan kytkeä pois käytöstä Windowsin asetusten kautta, mutta monet pelkäävät mainostoimintojen tulleen käyttöjärjestelmään jäädäkseen.

”Maksoin paljon tästä tietokoneesta, joka pyörittää Windows 10 Pro -versiota, josta myös maksoin. Voitte olla varmoja siitä, että tämä mainos saa minut vihaiseksi. En ole koskaan ollut Applen mies, mutta harkitsen vakavasti vaihtavani X1 Yoga -tietokoneeni Macbookin, jos meno ei muutu”, eräs käyttäjistä uhkaa Feedback Hubissa.

Erään käyttäjän mukaan mainokset Windows 10:n tiedostoselaimessa eivät ole hyväksyttäviä millään mittarilla. Kyseinen palauteviestiketju on saanut jo yli 300 ääntä.

Feedback Hubissa on myös lukuisia muita palauteketjuja, joissa vaaditaan Windows 10:n mainostoimintojen poistamista, Softpedia kirjoittaa.