Australialaisen pelien ja elokuvien ikärajoja asettavan komission mukaan Outlast 2 -kauhupeliin sisältyvä vihjaus seksuaalisesta väkivallasta on liian kovaa kamaa.

Komissio ei suostu asettamaan pelille minkäänlaista ikärajaa, vaan turvautuu mieluummin sensuroimaan Outlast 2:n ilot australialaisilta pelaajilta. Pelin ei kuitenkaan tarvitse viihtyä kiellettyjen kaapissa yksin, vaan se tekee seuraa jo aiemmin hyllytetyille Hotline Miami 2:lle sekä Syndicatelle.

Outlast 2:n vuonna 2016 julkaistu demo sai komissiolta korkeimman mahdollisen ikäluokituksen 18+, sillä se sisälsi komission mukaan väkivaltaa, verta, voimakkaita teemoja, keskitörkeää kielenkäyttöä sekä hiukan myös paljasta pintaa.

Lopullinen peli on kuitenkin komission mielestä liian kovaa tavaraa australialaiselle yleisölle, sillä se sisältää vihjauksia seksuaalisesta väkivallasta erästä pelin hahmoa kohtaan.

Outlast 2 voidaan nähdä Australian markkinoilla, mutta se edellyttää, että pelin kehityksestä vastaava pelitalo on valmis saksimaan rajuimmat kohtaukset pois. Näin on toimittu maassa aiemmin muun muassa South Park: The Stick of Truth -törkypelin tapauksessa, Techspot kirjoittaa.