Salaisessa Facebook-ryhmässä jaetut Yhdysvaltain merijalkaväen naissotilaiden alastonkuvat ovat aiheuttaneet kohun ja päivitetyt käytösohjeet.

Marines United -ryhmässä jaettiin merijalkaväen naispuolisten sotilaiden alastonkuvia. Jakaminen oli laajamittaista, eikä se rajoittunut vain kuviin, vaan ryhmässä käsiteltiin myös kuvissa esiintyneiden naisten henkilöllisyyksiä, palveluspaikkoja, aselajeja sekä sotilasarvoja.

Tapauksen tultua ilmi alkoi jälkipyykki. Vastaisuudessa merijalkaväessä tullaan puuttumaan myös verkossa tapahtuvaan seksuaaliseen häirintään ankaralla kädellä. Merijalkaväen sotilaita muistutetaan siitä, että nämä edustavat aina Yhdysvaltain asevoimia, myös silloin, kun he esiintyvät sosiaalisessa mediassa.

Seksuaalinen häirintä ei kuitenkaan rajoitu pelkästään Facebookiin ja muualle sosiaaliseen mediaan, ja vaatiikin jonkinlaisen kulttuurivallankumouksen, että miehet ja naiset nähdään merijalkaväessä tasavertaisina sukupuolina, Engadget kirjoittaa.

Merijalkaväen komentoketjun yläpään tulee myös osoittaa selvästi, että se puuttuu yksittäisiinkin tapauksiin, eikä vain suuren mittaluokan skandaaleihin niiden tultua jo ilmi, Engadget muistuttaa.