Lukuisat seksuaalivähemmistöjä edustavat YouTube-tähdet väittävät palvelun sensuroivan heidän videoitaan.

Sensuurin huomasi ensimmäisenä brittiläinen YouTube-persoona Rowan Ellis. Hänen mukaansa seksuaalisia vähemmistöä koskevia videoita on piilotettu Restricted Mode -katselutilassa.

Kyseinen katselutila on vapaaehtoinen ja hyvin pienen katsojajoukon käytössä. Sen avulla voidaan piilottaa aikuisille tarkoitettua sisältöä, kuten terveyttä, seksuaalisuutta tai politiikkaa koskettavat videot.

Joidenkin käyttäjien mukaan Restricted Mode piilottaa myös joitain pop-musiikkivideoita, kuten Taylor Swiftin kappaleita. On myös esitetty epäilyjä, että aikuisille tarkoitettua sisältöä tunnistava järjestelmä saattaisi kaivata pientä hienosäätöä.

Restricted Moden syytetään myös piilottavan videoita, joissa keskustellaan samaa sukupuolta olevien suhteista. Tämän lisäksi YouTube sensuroi väitteiden mukaan myös kaapista ulostulemista koskevia videoita, The Verge kirjoittaa.

Myös kahdeksan miljoonan tilaajan Tyler Oakley huomasi oman ”8 Black LGBTQ+ Trailblazers Who Inspire Me” -videonsa piilotetun, vaikka se ei hänen oman kertomuksensa mukaan sisältänyt mitään aikuisille tarkoitettua materiaalia.

YouTube on pahoitellut asiaa toteamalla, että se on ylpeä siitä, että palvelusta löytyy myös seksuaalivähemmistöjen tuottamia videoita. Palvelusta luvataan myös tutkia väitökset sensuurista.