3D Ultra Minigolf, Contra, Gin Rummy, Golf: Tee It Up! sekä RoboBlitz liittyivät Xbox Onen taaksepäin yhteensopivien pelien listalle.

Näistä silmille pomppaa erityisesti Contra, joka julkaistiin Euroopassa nimellä Probotector. Kyseessä on sivulta kuvattu järjettömän vaikea ammuskelupeli, joka nauttii kulttiklassikon asemasta.

Konamin kehittämä Contra sai alkunsa vuonna 1987 kolikkopelinä, mutta on sittemmin jalostunut suuren yleisön tietoisuuteen. Sitä seurasi vuonna 1988 julkaistu Super Contra, jonka jälkeen peli on saanut lukuisia jatko-osia. Mikään niistä ei kuitenkaan vedä vertoja sarjan ensimmäiselle osalle, MSPowerUser kirjoittaa.

3D Ultra Minigolf, Gin Rummy, Golf: Tee It Up! sekä RoboBlitz ovat meneviä nimikkeitä toki nekin, mutta Contra on näihin verrattuna täysin omaa luokkaansa, MSPowerUser hehkuttaa.

Kaikki nyt taaksepäin yhteensopivuuden saaneet pelit sopivat kasuaalipelaajalle, mutta Contra saattaa aiheuttaa vaikeutensa johdosta akuutteja raivonpuuskia. Silti sitä kannattaa kokeilla, mikäli peli ei ole ennestään tuttu. Kyseessä on nimittäin eräs videopelihistorian merkkipaaluista.