Toukokuun numero löytyy nyt kaupoista.

Tilaajille Bitti on luettavissa paperiversion lisäksi tietenkin myös digitaalisesti Summa-palvelussa – digiversio on verkossa itse asiassa jo päivää–paria aiemmin kuin lehti päätyy normaalisti lehtitiskiin.

Kännykänkäyttäjille ikäviä yllätyksiä aiheuttaneet verkkovierailumaksut poistuvat EU:n alueella kesäkuun 15. päivä. Täysin huoletta puhelinta ei voi senkään jälkeen Euroopassa käyttää.

Mikrobitin laatiman kattavan oppaan avulla vältät suurimmat lovet lompakossa. Kaj Laaksosen roaming-juttua parempaa opastusta asiaan tuskin tällä hetkellä löydät.

Uuden lehden isossa testissä tehosuorittimille tarkoitetut emolevyt. AMD on palannut kilpailemaan Intelin kanssa ja uudet suorittimet ovat saaneet alleen myös uudet piirisarjat ja emolevyt. Testimme osoitti, että halpa on usein paras ostos.

Saimme testiin myös HMD Globalin Nokia-brändillä myymän Nokia 6 -uutuuspuhelimen. Androidia ajava laadukas Nokia-merkkinen puhelin on ollut monen unelmien täyttymys, eikä suurella kohulla lanseerattu luuri onneksi tuotakaan pettymystä.

Jos HMD pitää lupauksensa nopeista ja kuukausittaisista käyttöjärjestelmäpäivityksistä sekä muokkaamattomasta Androidista, Nokia 6 saattaa olla hyvä valinta perustason älypuhelinta kaipaavalle.

Testeissä mukana myös esimerkiksi Nvidian GeForce GTX 1080 Ti, joka on tämän hetken suorituskykyisin grafiikkapiiri. Sen vääntö riittää pelaamiseen niin 4k-tarkkuudella kuin virtuaalilaseillakin. Pelaajia kiinnostanee myös järeiden peliläppärien testi.

Android vai iOS? Linux vai Windows? Internet on täynnä vanhoja miinakenttiä, puolittain sortuneita taisteluhautoja ja tulituksen hajottamia raunioita jäänteenä vuosikymmeniä raivonneista atk-sodista. Ilmiöjutuissa perehdymme klassisiin kiistoihin: jokainen uusi tietokone, konsoli ja sovellus luo mahdollisuuden rajuun kiistaan laitteen tai alustan paremmuudesta.

Nämä kaikki siis mukana uudessa lehdessä – sekä paljon muuta!

Muista tutustua Mikrobitin keskustelualueeseen http://www.mikrobitti.fi/keskustelu/. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.