Avoimeen lähdekoodiin perustuva pelikonsoli Pokitto opettaa koodausta ja automaatiolaitteiden elektroniikkaa peliohjelmoinnin kautta. Joukkorahoitettu Pokitto esitellään yleisölle tänä viikonloppuna Kaliforniassa pidettävässä Maker Faire -tapahtumassa.

Debytointi Maker Fairessa on kunnioitettava pelinavaus, sillä se on maailman suurin luovan alan keksinnöille ja innovaatioille suunnattu koko perheen tapahtuma. Sinne odotetaan yli 200 000 vierasta ympäri maailmaa.

Pokitton isä on lahtelainen Jonne Valola, jonka mukaan kuka tahansa voi oppia koodaamaan Pokitton avulla.

”Tavanomaiset elektroniikkasarjat ja ohjelmoitavat laitteet ovat liian monimutkaisia lapsille tai ne eivät ole riittävän innostavia. Suunnittelin yhdessä lasteni kanssa laitteen, joka on samalla hauska, värikäs ja sympaattinen. Pokitto on lapsille suunnattu pelikonsoli, jota voi muokata haluamallaan tavalla, ja jonka kanssa ei tarvitse pelätä, että laite menisi ohjelmointikokeilujen tai kasaamisen myötä rikki”, Valola kuvaa laitetta.

”Pokitton ympärille on jo syntynyt vilkas käyttäjäyhteisö, joka tutustuu laitteen ohjelmointiin simulaattorin avulla. Esineiden internet tekee ympäristöstämme älykkään. Pokitto opettaa ja havainnollistaa miten erilaiset älylaitteet toimivat ja miten niitä voidaan ohjelmoida”, Valola jatkaa.

Pokitto perustuu avoimeen lähdekoodiin. Se toimitetaan rakennussarjana tai valmiiksi kasattuna, eikä sen kokoamiseen vaadita erityisiä työkaluja.

Pokitton Kickstarter-kampanja pyörii 28. toukokuuta asti. Se on kerännyt jo tuplasti kaipaamansa pesämunan projektin toteutumiseksi. Kampanjan jälkeen laite on ostettavissa Pokitton sivuston kautta.