Joukkorahoituspalvelu Kickstarter aloittaa yhteistyössä Avnetin sekä Dragon Innovationin kanssa projektin, jota se kutsuu nimellä Hardware Studio. Tarkoituksena on saada lupaavat tuotteet markkinoille ajallaan.

Moni Kickstarterin kautta joukkorahoitusta keräävä tuote myöhästyy tai ei pahimmillaan päädy markkinoille lainkaan. Syynä voi olla toimitusvaikeuksien lisäksi myös vähäinen kokemus varsinaisesta laitevalmistuksesta sekä suurista projekteista.

Hardware Studio pyrkii helpottamaan Kickstarter-kerääjien urakkaa ja rajoittamaan joukkorahoittajien riskiä, Techspot kirjoittaa. Tarkoituksena on auttaa suunnittelijoita suunnittelemaan projektia hieman pidemmällä tähtäimellä jo ennen kuin rahoitusta projektin toteuttamiseksi aletaan kerätä.

Hardware Studio tulee tarjoamaan joukkorahoituksen kerääjille näkemyksiä ja asiantuntija-apua, millä pyritään helpottamaan joukkorahoitusprojektin kehitystä pelkästä prototyypistä lopulliseksi tuotteeksi.

Tarjolle tulee kaksi erilaista versiota Hardware Studiosta. Ensimmäinen on kokoelma työkaluja ja opetusohjelmia, jotka tullaan tarjoamaan ilmaiseksi yhteisölle.

Toinen vaihtoehto kuulostaa enemmän hintalapulla varustetulta toiminnalta. Kyseessä on palvelu, jossa valmistellaan suurten ja monimutkaisten projektien parissa painivia toimijoita vastaamaan reaalimaailman aiheuttamiin haasteisiin. Palvelu tulee saataville syyskuussa.