WannaCry-kiristysohjelma jatkaa edelleen leviämistä ympäri maailman, erityisesti Intiassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

Tietoturvayhtiö Check Point on julkaissut keskiviikkona oman WannyCry Ransomware Infection Map -kartan, jossa tartunnat näkyvät reaaliaikaisesti.

Tällä hetkellä uusia hyökkäyksiä havaitaan noin joka kolmas sekunti, kun kampanjan alussa tahti oli suunnilleen hyökkäys per sekunti. Tähän mennessä Check Point on havainnut 97 maassa yhteensä 34 300 hyökkäysyritystä.

”Vaikka hyökkäystahti on nyt hieman hiljentynyt, WannaCry leviää edelleen nopeasti, ja sen kohteina olivat yritykset ja organisaatiot kautta maailman. Tämä herätyshuuto osoittaa, miten suurta tuhoa kiristyshaittaohjelmat voivat aiheuttaa ja miten nopeasti ne voivat lamauttaa yhteiskunnan toimintoja”, sanoo Threat Intelligence Group Manager Maya Horowitz Check Pointin tiedotteessa.

Check Pointin mukaan useat merkit viittaavat siihen, etteivät WannaCryn tekijät kynene pitämään lupaustaan tiedostojen palauttamisesta. Toistaiseksi rikolliset ovat perineet uhreilta lunnasmaksuina vain 70 000 euroa, mutta tiedostoja ei tiettävästi ole palautettu kenellekään.

Lähde: Tivi