Microsoft tarjoaa Windows 10 S -käyttäjille mahdollisuuden päivittää käyttöjärjestelmä ilmaiseksi Pro-versioksi, mikäli nämä käyttävät avustavia teknologioita.

Windows 10 S on Microsoftin uusin Windows 10 -versio, jonka käyttö on sidottu sovelluskaupan sisältöön. Käyttöjärjestelmään ei voi asentaa sovelluksia Windows-sovelluskaupan ulkopuolelta, ellei ole valmis sijoittamaan 49 dollaria Windows 10 Pro -lisenssiin.

Windows 10 S -käyttöjärjestelmällä varustetun premium-luokan Surface Laptop -tietokoneen omistajat voivat päivittää käyttöjärjestelmän ilmaiseksi Windows 10 Prohon, mikäli niin haluavat. Päivitystarjous ei kuitenkaan koske halvemman Windows 10 S -kannettavan hankkivia.

Jos käytössä on avustavia teknologioita, kuten ruudunlukija, voi Windows 10 S:n kuitenkin päivittää ilmaiseksi Windows 10 Prohon.

Päivitys on edelleen tarjolla ilmaiseksi myös avustavia teknologioita käyttäville Windows 7- sekä 8.1 -käyttäjille. Microsoft on omien sanojensa mukaan sitoutunut tarjoamaan Windows 10 -kokemuksen myös erilaisista vammoista kärsiville ihmisille, Neowin kirjoittaa.