Sosiaalisen median palveluita on kritisoitu viime vuosina ankarasti siitä, että ne eivät puutu tarpeeksi tiukasti alustoillaan leviävään vihapuheeseen ja terroristipropagandaan.

Facebook kertoo nyt blogissaan toimenpiteistä, joilla ongelmiin aiotaan puuttua.

Terrorisminvastaiseen taisteluun Facebook ottaa aseeksi muun muassa tekoälyn, jonka avulla pyritään tunnistamaan terrorismia tukevia kirjoituksia ja muuta sisältöä sekä poistamaan valetilejä. Facebookin lisäksi sopimatonta toimintaa aletaan kitkeä entistä tarkemmin myös Instagramissa ja WhatsAppissa.

Tekoälyn lisäksi Facebook lupaa palkkaavansa ensi vuoden aikana yli 3000 uutta työntekijää, joiden tehtävänä on etsiä ja poistaa palvelun käytäntöjen vastaista sisältöä. Tämän lisäksi Facebookilla työskentee yli 150 vain terrorismin torjumiseen erikoistunutta henkilöä.

YouTube, Facebook, Twitter ja Microsoft perustivat viime vuonna yhteisen tietokannan, johon on tarkoitus koota ja merkitä terroristien levittämiä kuvia ja videoita. Näin tietty sisältö saadaan siivottua kerralla useammasta palvelusta.

Julkaisu on ensimmäinen osa Facebookin blogisarjasta seitsemän vaikeaa kysymystä. Tulevissa blogikirjoituksissa pohditaan muun muassa sitä, onko sosiaalinen media hyväksi demokratialle. Facebook toivoo kysymyksiin vastauksia myös käyttäjiltä sähköpostiosoitteeseen hardquestions@fb.com