Lyhyitä animaatioita sisältävien gif-kuvien käyttö on erittäin suosittua. Niitä hyödynnetäänkin runsaasti sosiaalisessa mediassa ilmaisemaan mielipiteitä ja tunneskaalaa.

Facebook vastusti pitkään gif-kuvien käyttöä palvelussaan, mutta hiljalleen sosiaalisen median kuninkaan mieli on muuttunut. Ensin gif-kuvia saattoi lisätä omiin postauksiin, mutta nyt niitä voi myös hakea ja käyttää kommenteissa.

The Vergen mukaan Facebook antaa käyttäjilleen nyt mahdollisuuden hakea gif-kuvia hakusanojen avulla ja käyttää niitä kommenttien kirjoittamisen sijasta.

Hakumoottorin käyttö on helppoa: kommenttikentän oikeassa laidassa on gif-ikoni, josta hakutoiminnon saa käynnistettyä. Muutamalla avainsanalla FB etsii sopivia gif-kuvia joista käyttäjä voi valita sopivimman.

Facebook pitää itse asiassa gif-juhlat. Se värväsi 20 internetin julkimoa kuten Amanda Cernyn ja Logan Paulin koheltamaan juhlavia gifejä varten.

FB kertoo myös, että viime vuonna Facebook Messengerillä lähetettiin 13 miljardia gif-kuvaa, ja yksistään 1. tammikuuta liikkeelle lähti 400 miljoonaa uutta vuotta juhlistavaa (ja krapulaa kuvaavaa) kuvaviestiä.