Grand Theft Auto -pelisarjaa kehittävän Rockstar Gamesin emoyhtiö Take-Two on lähettänyt vaatimuksen Open IV -modityökalun hyllyttämisestä. Take-Twon mukaan GTA:n modifikaatiot mahdollistavat kolmannen osapuolen muokkaavan pelikoodia ohittaakseen yhtiön asettamat turvallisuustoiminnot, ArsTechnica kirjoittaa.

Open IV on kuuluisin Grand Theft Auto -pelisarjan sekä Max Payne 3 -räiskintäpelin modifikaatiotyökalu. Se on ollut kehityksessä jo kymmenen vuoden ajan, mutta vasta nyt Take-Two on päättänyt ryhtyä toimiin. Open IV:n takana oleva venäläiskehittäjä GooD-NTS sanoo, ettei ole valmis uhraamaan kallista aikaa ja rahaa oikeustaisteluun.

GooD-NTS:n mukaan hän sai Take-Twolta kesäkuun 5. päivänä kirjeen, jossa vaadittiin Open IV -modityökalun jakelun välitöntä lopettamista.

Grand Theft Auto V:n pelaajat saavat Open IV:n käynnistäessään eteensä ilmoituksen, jossa kerrotaan modifikaatioiden olevan Take-Twon mukaan laittomia ja että projekti on virallisesti lopetettu.

Luonnollisesti Open IV:n fanit eivät ole olleet päätöksestä lainkaan mielissään. Take-Twon toimintaa kritisoivia viestejä on ilmestynyt Grand Theft Auton keskustelufoorumille jo toista tuhatta. Lisäksi pelin Steam-sivulle on äskettäin ilmestynyt peräti 21 000 kielteistä arviota, joista suurin osa liittyy suoraan Take-Twon toimintaan.