InkScape on avoimen lähdekoodin vektorigrafiikkasovellus. Kritaan puolestaan luottavat monet digitaalisen taiteen ystävät. Molemmat sovellukset ovat nyt saatavilla Windows 10:n sovelluskaupasta, tosin Kritan kylkeen on lyöty lähes 10 dollarin hintalappu.

Kritan kehittäjien mukaan Windows-sovelluskaupasta ladattava versio on maksullinen siitä syystä, että sovelluskauppaan sopivan version kehitys on hidasta ja projekti tarvitsee kipeästi rahoitusta.

Samalla kehittäjät muistuttavat, että jokaisesta Windows-sovelluskaupan kautta myydystä Krita-latauksesta kilahtaa 30 prosenttia Microsoftin kassaan, joten suoran lahjoituksen tekeminen on edelleen tehokkaampi tapa tukea omaa suosikkisovellustaan.

InkScape on ladattavissa ilmaiseksi myös Windows-sovelluskaupan kautta, joskin tukea sovellukselle on luvassa vain rajallisesti. Lisäksi InkScapen sovelluskauppaversio on eristetty toimimaan omassa hiekkalaatikossaan, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia erilaisten liitännäisten ja lisäosien kanssa.

Krita on edelleen ladattavissa täysin ilmaiseksi projektin kotisivuilta. Windows-sovelluskaupan versiosta maksaminen on oikeastaan vain mukavuusvalinta, OMGUbuntu kirjoittaa. Valitsemalla maksullisen version paitsi tukee projektia, saa käyttöönsä myös automaattiset päivitykset.