Microsoftin Surface-pomo Ryan Gavin muistuttaa, että jos yhtiö olisi seurannut Applen esimerkkiä, ei se olisi koskaan kehittänyt 2-in-1-hybridilaitteita. Tällä hetkellä hybridilaitteet ovat Applen lähes päämielenkiinnon kohde, mitä Gavin pitää Microsoftin ansiona.

Kun Microsoft julkaisi ensimmäisen 2-in-1-laitteen, Surface RT:n, lokakuussa vuonna 2012, pidettiin sitä yleisesti täydellisenä mahalaskuna. Jopa Applen toimitusjohtaja Tim Cook päätyi tuolloin pilkkaamaan Microsoftia siitä, että leivänpaahtimen ja jääkaapin voi toki yhdistää, mutta lopputulos tuskin miellyttää ketään.

Surface-laitteiden sittemmin keräämä menestys on kuitenkin kääntänyt Applen kelkan täydellisesti. Tämän on pannut merkille myös Gavin, jonka mukaan on täysin selvä juttu, että Apple kopioi Microsoftin innovaatioita, Softpedia kirjoittaa.

”Ajatelkaapa asiaa. Jos me olisimme katselleet Applen valitsemaan suuntaan, emme olisi koskaan kehittäneet laitteita, kuten Surface Pro tai Surface Book. Olemme ottaneet opiksemme ja parannelleet 2-in-1- laitteitamme jo vuosia, mutta kun Surface alun perin julkaistiin, kaikki olivat skeptisiä, myös he [Apple]. Sitten he seurasivat meitä, ja iPad Pro on tästä selvä esimerkki”, Gavin sanoo Business Insiderin haastattelussa.

Gavinin mukaan Microsoft ei kuitenkaan uusia Surface-malleja kehittäessään ota mallia Applesta, vaikkakin hän myöntää, että kilpailijoita pidetään aina silmällä.