IFixit kokeili purkaa Microsoftin Surface Pro -tablet-tietokoneen osiin. Operaatio oli käytännössä lähes mahdoton. Lisäksi Surface Pron ostajan kannattaa huomioida, että hän tulee olemaan naimisissa saman tallennustilan kanssa ikuisesti, Softpedia kirjoittaa.

Microsoft on käyttänyt Surface Prota kootessaan runsaasti sideaineita pitämään osia paikoillaan. IFixit antaa läppärille yhden korjauspiteen kymmennestä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei kannata edes yrittää.

Laitteen korjaaminen ja osien päivittäminen on lähes mahdotonta, ellei taustalta löydy todellisia osaajanlahjoja.

Surface Pron näytön irroittaminen on jo itsessään erittäin vaikeaa, sillä Microsoft on käyttänyt liitoksissa epästandardeja liittimiä, Softpedia huomauttaa. Lisäksi minkä tahansa osan päivitys edellyttää näytön irroittamista kokonaan, mikä iFixitin mukaan johtaa helposti näytön rikkoutumiseen.

Näyttö on Surface Pron kallein yksittäinen osa, joten sen irroittamista ei missään olosuhteissa tulisi yrittää kotona, Softpedia muistuttaa.

Tallennustilaa ei voida lisätä laitteeseen jälkikäteen, sillä Surface Pron ssd:tä ei käy vaihtaminen. Oma tilantarve kannattaakin siis kartoittaa tarkasti ennen laitteen hankkimista, ellei ole valmis liittämään Surface Prohon myöhemmin esimerkiksi ulkoista kiintolevyä.

Kuvat Surface Pron sisuskaluista löytyvät täältä.