Musiikin suoratoistopalveluiden pioneeri Spotify on saatavilla myös Linuxille. Sovellusta ei kuitenkaan löydy oletusarvoisesti esimerkiksi Ubuntun ohjelmistolähteistä, joten Spotifyn asennus vaatii hieman ylimääräistä vaivaa.

Spotifyn asentaminen Ubuntuun vaatii muutaman vaiheen läpikäymistä. Aivan ensimmäiseksi tulee Ubuntulle määritellä oikea ohjelmistolähde.

Se onnistuu valitsemalla Unity-valikon kautta Ohjelmistot ja päivitykset > Muut ohjelmistot > Lisää. Avautuvaan ikkunaan tulee antaa seuraava rivi: deb http://repository.spotify.com stable non-free.

Ohjelmistolähteen asettamisen jälkeen Spotify-asiakasohjelma päivittyy tulevaisuudessa keskitetysti Ubuntun päivitystyökalun kautta, eikä sovellukselle tarvitse etsiä päivityksiä erikseen.

Seuraavaksi täytyy ohjelmistolähteelle lisätä allekirjoitusavain. Se onnistuu käynnistämällä terminaaliohjelma (ctrl+alt+t) ja antamalla seuraava komento:

sudo apt-key adv –keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 –recv-keys BBEBDCB318AD50EC6865090613B00F1FD2C19886

Allekirjoitusavaimen lataamisen jälkeen ohjelmistolähteet tulee vielä päivittää ja Spotify-asiakasohjelma asentaa.

Tämä onnistuu helpoiten niin ikään komentorivin kautta, seuraavilla komennoilla: sudo apt update && sudo apt install spotify-client.

Näistä ensimmäinen komento käskee Ubuntua päivittämään (apt update) ohjelmistolähteet uuden lähteen lisäämisen jälkeen. Samalla järjestelmä tarkistaa, onko ohjelmistolähteisiin tullut saataville uusia päivityksiä. Tämän jälkeen ladataan ja asennetaan varsinainen Spotify-asiakasohjelmisto (apt install).

Lataus- ja asennusprosessi on automaattinen. Kun kaikki on valmista, löytyy Spotify Unity-valikon kautta hakusanalla Spotify. Lopuksi sen voi halutessaan lisätä Unity Launcher -käynnistimeen raahaamalla kuvakkeen valikosta sivupalkin päälle.