Atari on valinnut vuoden 2017 paluulleen. Yhtiön edellisestä konsolijulkaisusta on ehtinyt kulua jo yli 30 vuotta. Vahvistus projektille saatiin toimitusjohtaja Fred Chesnaisilta.

Atarin E3-tapahtumassa esittelemää Ataribox-projektia ehdittiin jo luulla huonoksi pilaksi, mutta yhtiö on kuin onkin tekemässä paluuta konsolibisnekseen, Engadget kirjoittaa. Vahvistus tuli suoraan ”hevosen suusta”, kun Chesnais kertoi asiasta GamesBeatille eilen perjantaina.

Chesnaisin mukaan Ataribox, joka on muuten ollut kehiteillä jo vuosia, tulee oikeastikin sisältämään teaser-videolla nähdyn puujäljitelmän kaltaisen paneelin. Muilta osin pelikonsolin lopullinen kuosi on vielä sinettiä vailla.

Chesnais on valmis vahvistamaan, että konsolin sisukalut tulevat perustumaan pc-teknologiaan. Muita tietoja Atariboxista ei kuitenkaan toistaiseksi herunut.

Atari on saanut osan kadotetusta hehkustaan takaisin Chesnaisin ostettua konkurssikypsän yrityksen vuonna 2013. Yhtiön kehittämät mobiilipelit tuottavat Atarille jo voittoakin. Lisäksi Nintendon NES Classic -retrokonsolin menestys osoittaa, että nostalgialle on tilausta, Engadget huomauttaa.