Yhdysvallat on vaatinut Artem Vaulinin luovutusta vastaamaan syytteisiin. Tällä hetkellä Vaulinin luovutuspäätöstä punnitsee puolalainen oikeusistuin. Vaulinin oletetaan olevan torrent-sivusto KickassTorrentsin omistaja.

KickassTorrents-sivusto on sittemmin suljettu, mutta parhaimmillaan se ehti kerätä jopa miljoona kävijää päivässä, Neowin kirjoittaa. Sivustolla oli saatavilla laillisen materiaalin lisäksi myös laitonta sisältöä, kuten elokuvia, pelejä ja tv-sarjoja, joita levitettiin ilman oikeudenomistajien lupaa.

Materiaali ei kuitenkaan sijainnut KickassTorrentsin palvelimilla, vaan kyseessä oli muiden torrent-palveluiden tapaan pelkästään torrent-tiedostojen indeksointi- ja hakupalvelu.

Tällä hetkellä Vaulin asianajajineen kuitenkin pohtii mahdollisuutta antautua vapaaehtoisesti yhdysvaltalaisviranomaisille, mikäli oikeus on valmis harkitsemaan tiettyjen ehtojen täyttämistä ja tuomion kohtuullistamista. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tietoa siitä, mitkä Vaulinin asettamat ehdot antautumiselle todellisuudessa ovat.

Yhdysvaltain viranomaisten kannalta asia näyttää kuitenkin valoisalta, sillä he ovat jo hyvin lähellä saada Vaulinin joka tapauksessa vastaamaan epäillyistä rikoksistaan. Tästä syystä on mahdollista, ettei viranomaisilta löydy halua pelata peliä Vaulinin ehdoilla.