Huawei aloittaa pc-myynnin Suomessa heinäkuussa. Tivi kertoi yrityksen suunnitelmista kesäkuun alussa. Aiemmin firmalla on ollut tarjolla 12-tuumainen Matebook-hybridi, nyt saataville tulee täysiverinen Matebook X -läppäri.

Ensimmäiset arviosivustot ovat jo saaneet laitteen käsiinsä: se on saanut sekä kehuja että moitteita. Laitteen kerrotaan ammentavan designiinsa paljon Applelta. Läppäriä on myös kutsuttu hintavaksi, Mikrobitti kertoi maanantaina.

Kahtena versiona tarjottavan laitteen ohjehinnat ovat 1399 ja 1649 euroa. Huawein kuluttajaliiketoiminnan markkinointijohtaja Sofia Lehtimäki kertoo, että laite sijoittuu hintansa puolesta premium-luokkaan.

Tällä hetkellä ei ole tehty vielä tarkkaa jakoa yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden välillä.

”Olemme panostaneet designiin, laite on ohut ja se kulkee helposti mukana. Uskon, että myös b2b-puolelta löytyy varmasti käyttäjiä”, hän kuvailee käyttäjäkuntaa.

Lehtimäki kertoo, että Huawei näkee potentiaalia tietokonepuolella.

”Olemme saavuttaneet hyvän aseman Suomessa älypuhelinmarkkinoilla, ja haluamme tarjota kaikki laitteet samalta valmistajalta.”

Tällä haavaa myyntikanavat ovat samat kuin mobiilipuolella. Hänen mukaansa uudet koneet ovat herättäneet kiinnostusta jälleenmyyjien parissa.

Läppäribisnekseen Huawei lähtee pitkällä tähtäimellä. Lehtimäen mukaan yritys on tehnyt hyvää työtä brändinsä eteen, ja hän uskoo, että myös tietokoneiden vastaanotto tulee olemaan hyvä.

Matebook X tulee tarjolle kahtena versiona: harmaana ja ruusukultaisena i5-suorittimella, 8 gigatavun keskusmuistilla ja 256 gigatavun ssd-levyllä varustettuna versiona, sekä ruusukultaisena i7-suorittimella, 8 gigatavun keskusmuistilla ja 512 gigatavun ssd-levyllä varustettuna versiona. Kone tulee tarjolle viimeistään heinä-elokuun vaihteessa.

Lisäksi Huawei on tuomassa markkinoille Matebook E-hybridimallin sekä Matebook D -läppärin. Niitä ei ainakaan alustavien tietojen mukaan nähdä Suomessa.