Microsoftin vetovastuun Steve Ballmerilta perinyt toimitusjohtaja Satya Nadella ja Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop vetivät verhot Surface Mini -tablet-tietokoneen eteen viimeisellä mahdollisella hetkellä. Nyt Windows Central väittää saaneensa laitteesta kuvia. Kuvien aitoutta ei kuitenkaan voida vahvistaa.

Surface Mini oli tarkoitus esitellä lehdistölle toukokuussa vuonna 2014. Kyseessä oli Microsoftin laiteyksikön pomo Panos Panayn lempilapsi. Nadella ja Elop olivat kuitenkin sitä mieltä, ettei laite eronnut riittävästi kilpailijoistaan, mistä syystä projekti laitettiin hyllylle.

Windows Central on julkaissut kuvia laitteesta, jonka väitetään olevan julkaisematon Surface Mini.

Laitteessa olisi ollut SnapDragon 800 -suoritin, 1 gigatavun ram-muisti sekä Adreno 330 -grafiikkapiiri. 8 tuuman näytön tarkkuuden piti olla 1440 x 1080 kuvapikseliä ja tallennustilaa oli tarkoitus löytyä 32 gigatavun verran.

Surface Ministä oli tarkoitus löytyä myös Surface Pen -kosketuskynä sekä laitteen pystyasentoon tukeva kickstand-sarana.

Käyttöjärjestelmäksi oli valikoinut jo flopiksi osoittautunut Windows RT 8.1, jossa pyörivät vain Windows-sovelluskaupasta ladattavat sovellukset. Surface RT -tablet-tietokoneessa ensimmäistä kertaa esiintynyt, arm-laitteille suunnattu Windows RT aiheutti Microsoftille lopulta lähes miljarditappiot.