Googlea saattaa uhata vielä 2,7 miljardin dollarin sakkoa suuremmat sanktiot, mikäli Euroopan komissio katsoo hakujätin syyllistyneen määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön yhtiön Android-käytäntöjen suhteen.

Euroopan komissio on asettanut tutkintakomission, jonka tarkoituksena on selvittää, onko Google rajoittanut kilpailua hankaloittamalla puhelinvalmistajien pääsyä Googlen Play-kauppaan, mikäli nämä eivät samalla paketoi laitteidensa mukana Googlen omia hakupalveluja ja Chrome-sovelluksia, The Verge kirjoittaa.

Lisäksi Googlea epäillään siitä, että yhtiö olisi estänyt laitevalmistajia tarjoamasta omia Android-muunnelmiaan.

Reutersin mukaan Googlea saattaa uhata uudet ennätyssakot, mikäli komissio päätyy samoille linjoille laitevalmistajien kanssa. Suurempi huolenaihe Googlelle on kuitenkin se, jos yhtiö joutuu muuttamaan radikaalisti Androidia ja poistamaan oletuksena tarjottavia omia sovelluksiaan ja palvelujaan, The Verge huomauttaa.

Tilanne on tuttu Microsoftille, jonka EU pakotti aiemmin tarjoamaan Windowsin yhteydessä vaihtoehtoisia selaimia. Internet Explorerin paketointi osaksi Windowsia katsottiin kilpailulakien vastaiseksi toiminnaksi.

EU:n päätöstä Googlen Android-käytäntöjen lainmukaisuudesta odotetaan vuoden loppuun mennessä.

Päivitys 6.7.2017 klo 15:35: Lisätty viimeinen kappale.