Yli kolmannes briteistä seuraa Englannin Valioliigaa luvattoman suoratoiston kautta, BBC:n selvityksestä ilmenee. Lähes puolet (47 prosenttia) on turvautunut luvattomaan suoratoistoon vähintään kerran elämässään.

Jalkapalloa olisi nähtävissä saarivaltiossa myös laillisista lähteistä, mutta se edellyttäisi maksullisen tv-kanavapaketin hankkimista, mihin lähes 40 prosenttia briteistä eivät ilmeisesti ole valmiita.

Eräs keskeisimmistä syistä maksamisen nihkeyteen on selvityksen mukaan se, että kanavapakettien hinta ja sisältö eivät kohtaa.

Britanniassa Valioliigaa esittävät yksinoikeudella Sky sekä BT Sports. Yhtiöt ovat joutuneet maksamaan oikeuksista sievoisen summan, yhteensä 5,136 miljardia puntaa eli noin 6,67 miljardia dollaria, Betanews kirjoittaa. Tästä syystä myös tv-kanavapaketit ovat kalliita.

Lähes puolet briteistä ovat katselleet jalkapalloa luvattomin keinoin, mutta yli kolmannes kertoo tekevänsä niin vähintään kerran kuussa. Viidennes sortuu luvattomiin suoratoistovirtoihin jopa kerran viikossa. Kolmannes faneista ymmärtää kyseessä olevan luvattoman toiminnan, mutta hieman alle kolmannes vetoaa tietämättömyyteen puuhan laillisuuden tasosta.

BBC 5 Live -kanavan koko selvityksen voi lukea täältä.