Linux-ytimen versio 4.12 on julkaistu. Kyseessä on kernelin mittakaavassa eräs sen suurimmista päivityksistä koskaan. Torvalds muistelee, että vain Linux 4.9 olisi ollut suurempi päivitys, ja tuolloinkin kyseessä oli pitkäaikaisesti tuettu versio.

Linux-ydin päivittyy huimaa vauhtia. Eräs ylläpitotiimin jäsenistä, Greg Kroah-Hartman, julkaisi mielenkiintoisia lukuja kehityksen takaa.

”Linux 4.12 on suuri, siis todella suuri. Suurempi kuin luulit suuren edes olevan”, Hartman paljastaa Google+-palvelussa.

”Kuten olen maininnut useiden julkaisuehdokkaiden julkistamisen yhteydessä, 4.12 on eräs suurimmista julkaisusta historiallisesti. Muistelisin, että vain versio 4.9 sisälsi enemmän muutoksia, ja sekin johtui osittain siitä, että Greg ilmoitti sen olevan pitkäaikaisesti tuettu versio. 4.12 on vain pelkästään iso”, Torvalds toteaa.

Linux 4.12:n kehitystyö kesti kaikkiaan 63 päivää. Tämän ajanjakson aikana 59 806 tiedostoon tallennettiin muutoksia 14 570 kertaa. Linux 4.12 -ytimessä on kaikkiaan 24 170 860 riviä ohjelmakoodia. Uutta ohjelmakoodia ydin sai jopa 795,58 riviä tunnissa, OMGUbuntu kirjoittaa.

Linux 4.12 tulee tarjolle pian niin sanottua rolling release -päivitysaikataulua seuraaville Linux-jakeluille, kuten Arch Linuxille. Muut pääsevät uuden kernelin pariin hieman myöhemmin. Vaihtoehtoisesti osaava voi ladata ytimen täältä ja kääntää sen itse.